top of page

Blindsmaking i Bergen

21/1-2010

Jean Filloux på menyen.

Jean Fillioux er et merke som mange i HCC liker, så vi bestemte oss for å smake noe av utvalget deres. Samtidig ville vi teste ut nytten av smakeskjemaer, og dermed ble det en blindsmaking.

Jean Fillioux er et konjakkhus som ligger i Grande Champagne. Huset (Domaine de la Pouyade) ble grunnlagt i 1880 av Honoré Fillioux. Hans sønn overtok etter ham, og det er hans navn som i dag er firmanavnet. Jean Fillioux har ca. 22 hektar vinmarker, utelukkende Ugni Blanc druer og huset er kjent for sine vellagrede konjakker av høy kvalitet. Familien Fillioux har også i en årrekke sørget for kjellermestre til konjakkhuset Hennessy. Kjellermester er Pascal J. Fillioux, som også driver også hele konjakkhuset. Kjellermesterens oppskrift er å lagre konjakken i nye limousinfat de første 8-10 månedene, for å absorbere tanniner og farge, for så å lagre den på brukte limousinfat resten av lagringstiden.

Vi hadde smakingen i forbindelse med et medlemsmøte, men smakingen var det overordnede på programmet. Vi smakte på følgende konjakker:

- Napoleon

- Cigar Club

- Reserve Familiale

Konklusjonen ble at alle konjakkene var gode til prisen, og at det var en grei hjelp i å bruke smakeskjemaene.

bottom of page