top of page

Litt nytt

Her finner du nyheter og informasjon om konjakk og Cognac, med hovedvekt på det som er aktuelt og viktig for medlemmer​ i Hilton Cognac Club.

Julebord i Damsgårdsstuene 20234

Tradisjonen tro holdes julebordet i Damsgårdsstuene på Laksevåg første torsdag i desember.
Dato er 5/12-24.
Hold av denne datoen.
Vel møtt! 

«Personer av spesielt dannet karakter» Bergens egen konjakk ble hyllet på sin 20-årsdag.

Av Pål Engesæter og Rune Sævig (foto)

Publisert: 19. november 2023 11:58

Oppdatert: 19. november 2023 16:43 og lett editert av Kåre Segadal: 18. desember 2023

En humørfylt gjeng med voksne menn var samlet på Opus 16. Bergens by-konjakk, Bergen Cognac XO, fylte 20 år og det ble behørig markert. Under er et redigert utdrag fra artikkelen i BT. 

Årskontingent

 

Husk frist for å betale medlems-kontingent  er 1/12- hvert år. Kontonumer finner du under navneliste på utsendt status (trekning).

Årskontingent

 

Husk frist for å betale medlems-kontingent  er 1/12- hvert år. Kontonumer finner du under navneliste på utsendt status (trekning).

2018 - overekking kreftforeningen.PNG

HCC gir penger til Kreftforeningen.
januar 2019

 

På Hilton Cognac Club sitt julebord 2018 ble det bestemt at inntektene fra Bergen Cognac XO denne gangen gikk til Kreftforeningen, og på bildet ser dere HCC medlem Vibeke Francisca Een dele ut sjekken på kr. 22.300,-. Hun var sammen med HCC Presindent Ove Stave på overleveringen.

Kreftforeningen gjør en god innsats både for de som er rammet av kreft og deres pårørende, og vi er sikker på at gaven kommer godt med.

HCC har nå gitt totalt kr 434.300,- til veldedige formål, og vi satser på at vi skal fortsette med våre bidrag i årene som kommer.

HCC gir penger til Psykriatrialliansen 
januar 2018

 

På Hilton Cognac Club sitt julebord 2017 ble det bestemt at inntektene fra Bergen Cognac XO denne gangen gikk til Psykiatrialliansen, og på bildet ser dere HCC President, Ove Stave, dele ut sjekken på kr. 22.300,-.

Psykiatrialliansen ble stiftet i 2006 som et samarbeid mellom Helse Bergen og Bergen kommune og er i dag en selvstendig stiftelse med et definert mål som er å få folk i aktivitet, hjelpe mennesker ut av isolasjon og ensomhet, være et skritt på veien til et bedre liv og et trinn på vei fra sykdom til arbeid.

Mer informasjon om Psykiatrialliansen finner dere på http://www.psykiatrialliansen.no/

Desember 2016

Takkekort fra Sykehusklovnene på Haukeland Sykehus for

kr 25.000,- mottat fra HCC.

HCC fikk i år inn ekstra middler ved hjelp av PSW Group og Possibility AS.

Desember 2016

Takkekort fra Haukeland Sykehus overrakt fra Astrid med en hilsen der hun fortalte hvor mye kjekt de har hatt med pengene mottatt fra HCC gjennom flere år.

Maxime Trijol

Oktober 2013

Maxime Trijol var en herlig overraskelse på Cognac Expo 2013. Hele serien var til smaking, inkludert avbildet flaske (riktig nok i en annen innpakning, men likevel). Et fantastisk bekjentskap, og et hus HCC skal besøke på turen til Cognac i uke 11, 2014.

 

Bilde: maxime-trijol.com

Larsen ikke lenger norsk

August 2013

Så er nok et "norsk" konjakkhus solgt. Den nøyaktige prisen som Remy Cointreau (eier av Remy Martin) måtte ut med er ikke oppgitt, men det snakkes om 100 millioner euro. Det er en vanvittig sum, men tatt i betraktning at Larsen hadde 25 000 hektoliter(!) med alkohol på lager, så er det kanskje ikke så rart. Remy plukket ut de eldste og beste eaux-de-vier og solgte resten til finske Altia for 40 millioner euro. Altia som er 100% statseid er dermed ny eier av Larsen, og det 6. største konjakkhuset pr i dag.

kilde: reuters.com

Daniel Bouju

April 2013

Daniel Bouju er kanskje ikke så kjent her hjemme, men det er nok en konjakk midt i blinken for mange av HCCs medlemmer. Daniel Boujus stil er å la konjakken ligge på nye eikefat i 30-40 år, noe som gir et sterkt eikepreg og en svært kraftig konjakk. Daniel Bouju føres ikke av vinmonopolet, så her kommer en oppfordring til medlemmer som er utenlands: Kjøp med en slik og ta med på smaking.

kilde: cognacfans.com

Jenssen kjøpes av Tesseron

Mars 2013

I 2000 ble Jenssen et nytt "norsk" Cognachus. Huset ble solgt til russiske MMVZ i 2005, og har nå blitt solgt igjen. Alfred Tesseron er ny eier, og han sier at Jenssen Cognac vil bli destillert og lagret i Tesserons kjellere, så da får vi se om merkenavnet Jenssen forsvinner fra markedet og blir til Tesseron eller om Jenssen får "leve" som et biprodukt. Konjakken er i alle fall i de beste hender hos Tesseron.

kilde: wine-searcher.com

bottom of page