top of page

Om konjakk

Konjakk er en fantastisk drikk som blir fremstilt og lagret på ulike måter av de ulike hus og kjellermestre. Det er utrolig mye kunnskap om konjakk rundt om, og det er nesten umulig å bli ferdig utlært innenfor dette området. På denne siden vil du finne artikler og videoer som kanskje kan utvide din horisont, eller pirre din nysgjerrighet.

Kunsten å blandeEtter år med aldring i store eikefat, får konjakken økt kompleksitet og flere nyanser. Aldringsprosessen reduserer alkoholprosenten gjennom fordampning ("englenes andel"), og blandes vanligvis ned til 40% alkohol. Konjakk nytes som regel som en ren drikke, men benyttes også i mat og det har blitt populært å bruke konjakk som en ingrediens i ulike cocktails. Denne videoen gir en interessant gjennomgang av «the art of blending».

DestilleringsprosessenEtter gjæring blir hvitvin destillert til 'eau-de-vie. For at det skal bli konjakk destilleres den to ganger, hvor kun hjertet, eller midtre parti av den andre destillasjon beholdes. Hodet, som har for høy alkoholprosent, og halen, som mangler harmoni, blir nøye fjernet og destillert igjen til perfeksjon.
I denne videoen blir du tatt gjennom hele destilleringsprosessen, med kommentarer fra en rekke kjente personligheter og kjellermestre.

Hennessy VSOP og XO

Dette er et videoklipp fra Wine Review, der Ken Gargett har fått med seg Renaud de Gironde fra Hennessy. Renauld drar sin (og Hennessy) sin måte å gjøre ting på, og gir ett syn på den fascinerende verden av Cognac. Imidlertid er det i særdeleshet, Hennessy VSOP og Hennessy XO han tar for seg – begge konjakkene smakes her.

Hennessy Paradis og RichardDette videoklippet fra Wine Review, der Ken Gargett har fått med seg Renaud de Gironde fra Hennessy, er en fortsettelse på smakingen av VSOP og XO. Her smakes de noe dyrere konjakkene Paradis og Richard Hennessy.

Kunsten å lage eiketønnerÅ lage eiketønner er litt av prosess. Fra trærne hugges i limousin eller troncais, til de er klare til å fylles opp med konjakk, så går det gjerne to år. Riktig nok går mesteparten av tiden til modning av eikeplankene, ute i det fri, men det er mye som skal passes på. Her får du se en kort videosnutt av hvordan tønnene lages etter at materialet er ferdig modnet.

Remy Martin VSOP Master ClassBaptiste Loiseau, deputy kjellermester hos Rémy Martin holder her en Master Class på deres VSOP. Denne er verdt å få med seg, enten du erfaren eller bare ønsker å prøve noe nytt. Han gir her sine tips og råd når det kommer til smak og måter å drikke konjakk på.

bottom of page