top of page

HCC 2009

BACHE GABRIELSEN

HCC 2009 er Hilton Cognac Clubs 10 års jubileumskonjakk. konjakken er en ren Grande Champagne som er lagret på eik i ca 30 år.

Bakgrunnen for HCC 2009:

I 2004 kjøpte HCC en tønne, ca. 25 år gammel Grand Champagne som var tiltenkt å markere vårt 10 års jubileum. Vi gjorde en avtale med Bache Gabrielsen om at tønnen skulle bli passet hos dem fram til våren 2009, da vi skulle tappe den på flasker. Tønnen ble delt opp i 220 aksjer á 2 x 0,7 liter (du kan se bilde av aksjen nedenfor). Dette ble senere omgjort til 3 x 0,5 liter. De 220 aksjene ble fordelt blant 105 personer.

 

Aksjeeiere som besøkte Bache Gabrielsen fram til tapping ble oppfordret til å smake på cognacen, og klubben, og evt. eksterne aksjeeiere var alle velkommen til å være med på selve tappingen.

Medlemmene som var med på fellesturentil Cognac i 2009 var alle med og tappet sine flasker. Det var selvfølgelig også noen flasker til overs, og det ble smaking på hotellet senere. Konjakken ble en kjempesuksess!

Beskrivelse av HCC 2009:

Konjakken har en mørk gyllen farge og er en ren Grande Champagne som har vært lagret på eiekfat i 35 år.

Lukten er kraftig, og typisk grande champagne, med godt eikepreg og et hint av tørkede frukter. Smaken er kraftig, men balansert, med preg av eik. Det er et lite snev av vanilje og frukt. Ettersmaken er lang og gir hint av nøtter. Alt i alt en kraftig og velkomponert konjakk.

bottom of page