top of page

HCC 2014

DUQUAI

HCC 2014 er Hilton Cognac Club sin 15 års jubileumskonjakk. Konjakken er en ren Borderies som er lagret på eik i mer enn 40 år.

Konjakken ble kjøpt inn av Philippe Braastad sent i 2008, og ble lagret hos ham frem til tapping. Når konjakken ble kjøpt inn holdt den ca 54%, og den ble sakte redusert til 40% frem til den ble tappet i mars 2014 i forbindelse med HCCs tur til Cognac.

Bakgrunnen for HCC 2014:

Vi var tre medlemmer som dro på en ekstratur til Cognac i 2008. Når vi besøkte Philippe (Braastad) så fikk vi smake de siste restene en gammel Borderies sammen med Philippe. Han hadde solgt alt til Grönstedt, og det var tomt! Grönstedt skulle bruke noen dråper av borderien i en av sine konjakker. Vi lurte på om vi klarte å lirke ut noen dråper fra de "tomme" tanken, og et klarte vi. Vi fikk faktisk en hel literflaske av disse edle dråpene, og likte den så godt at vi ba Philippe være på utkikk etter en lignende Borderies. Det var han, og han fant en ikke så lenge etter. Om mulig var dette en enda bedre konjakk, og vi besluttet at den skulle bli vår 15-års jubileumkonjak.

bottom of page