top of page

Smaking med Jon Bertelsen​

26/10-2012Hilton Cognac Club har lenge prøvd å få Jon Bertelsen til å komme til Bergen og presentere sine produkter for medlemmene. Når det endelig lyktes å få ham hit (han er en travel mann) så var det gledelig at vi ble så mange som 34 personer på smaking (31 medlemmer og 3 gjester).

Jon Bertelsen innledet kvelden med et foredrag om konjakk, men ikke det vanlige "fra børjan av". Han visste jo at han kom til en gjeng som visste litt fra før, så han spurte hvordan han skulle gå frem. Han fikk frie tøyler, og traff perfekt og var som alltid svært energisk og entusiastisk. I sin iver, og med alle spørsmål fra salen så ble nok den godeste Jon Bertelsen forsinket til sin neste avtale, for han gikk halvannen time på overtid hos oss.

Jon hadde med seg en rekke konjakker av edelt merke, og vi fikk inngående kjennskap til hver av dem. Smakspaletten så slik ut:

- Léopold Gourmel Age des Fleurs 15 Carat

- Jean Fillioux Meget Gammel
- Paul Giraud Très Rare
- Ragnaud-Sabourin Florilège
- Jons Utvalgte XO 1.Underdrivelse (Ragnaud-Sabouin, trolig fra femtitallet)
- Jons Utvalgte XO 2.Underdrivelse (Dudognon, eldre enn 1973, trolig 1965-72)
- Jons Utvalgte XO 3.Underdrivelse (Dudognon, fra et sted mellom 1955-65)
- Jons Utvalgte XO 4.Underdrivelse (J.Normandin-Mercier, 1979)
- Jons Utvalgte XO 5.Underdrivelse (J.Normandin-Mercier, 1980)
- Jons Utvalgte XO 6.Underdrivelse (Jean Fillioux, 1980)

 Smakingen var en stor suksess og produktene som Jon hadde med seg var veldig bra. Kåre satte en ekstra spiss på kvelden og gjorde opplevelsen enda bedre når han dro fram sin "store klokebok om konjakk", og leste litt om hvert av husene vi var innom.

De fleste satt igjen i flere timer etter at Jon hadde gått, og sammen hadde vi en svært trivelig aften. 

bottom of page