top of page

Tur til Cognac 2019

Reiseskildring av  Kåre

HCCs 20 års-jubileumstur til Cognac 04 mars til 8 mars 2019

Vi var 20 deltakere som hadde en fantastisk tur med mange gode opplevelser. 

​

Mandag 4. mars

Vi besøkte Chateau Montifaud i Jarnac Champagne og Bache Gabrielsen i Cognac.

​

Tirsdag 5. mars, klubbens 20-årsdag

Første del av dagen ble tilbrakt hos firmaet Francis Abécassis (ABK6) / Leyrat. Der ble vi også denne gang, utrolig godt mottatt og i tillegg til omvisning og smaking, fikk vi selv tappe egne flasker av vår 20-års jubileums-cognac (Lot 73 Fins Bois). Vi fikk også servert nydelig lunsj.

Om kvelden Jubileumsmiddag i Cognac, med 9 inviterte gjester.

​

Onsdag 6. mars

Vi var først på besøk hos det lille cognachuset G&C Raby (http://www.cognac-raby.fr/?lang=en) like utenfor Segonzac. Derfra dro vi til «The International Centre for Spirits» (CIDC -«Cognac-universitetet», https://www.centre-spirits.org/) hvor vi fikk en morsom og engasjert omvisning av direktør Quitterie Fourquet.

Herlig lunsj ble inntatt i god tradisjon hos hjemmekoselige La Cagouillarde i Segonzac.

Ettermiddagen ble tilbrakt hos Maxime Trijol hvor det som vanlig var en fantastisk velkomst og oppvartning av familie og ansatte.

På veien tilbake til Cognac svingte bussen innom President Oves hus i Le Mulloun (nr.11), før det var smaking i La Masion de Bastian for å (prøve å) avgjøre hvilken tønne som skal bli vår 25-års jubileumscognac.

​

Torsdag 7.mars

De 12 gjenværende var først på profesjonell omvisning hos Hennesy på «andre siden» av Charente, og smaking i ordentlig smakerom på «denne siden» etterpå.

Gourmetlunsj på hvite duker fikk vi i Hennesys destilleri sør for byen.

Etterpå besøkte vi Tessendier, like utenfor sentrum, hvor Kim Birkedal Hartmann viste rundt og bød frem Park-konjakker til smaking.

Så roet vi litt ned på Bastian før vi vandret noen kvartaler for å få oss litt middag.

​

Fredag 8. mars

Kvinnedagen, tilbrakte de 11, som enda ikke var reist hjem, i La Rochelle (togavgang kl.08:13).

Hos Normandin Mercier (https://normandin-mercier.fr/en/) fikk vi smake noen spennende prøver i paradiset; Grand Champagne (1973) og Petit Champagne (1972, 1971 og 1955).

Til lunsj var det mye god sjømat og etterpå fikk vi kjenne igjen forskjellig eksteriør fra innspillingen av Das Boot (U-Boot-Bunker, La Pallice).

​

Lørdag 9. mars

Resten av oss, unntatt president Ove, måtte si takk for oss og reise hjem.

IMG_3856.JPG
IMG_3805.JPG
IMG_3763.JPG
Bilde 06.03.2019, 17 58 22.jpg
IMG_3793.JPG
Bilde 07.03.2019, 13 52 21.jpg
Bilde 06.03.2019, 17 52 00.jpg
Bilde 06.03.2019, 16 20 37.jpg
Bilde 07.03.2019, 12 11 53.jpg
Bilde 05.03.2019, 22 38 47.jpg
Bilde 05.03.2019, 20 35 28.jpg
Bilde 05.03.2019, 20 53 33.jpg
Bilde 05.03.2019, 20 53 21.jpg
Bilde 05.03.2019, 12 36 37.jpg
Bilde 05.03.2019, 12 02 53.jpg
Bilde 04.03.2019, 16 27 33.jpg
Bilde 04.03.2019, 11 20 23.jpg
bottom of page