Tur til Cognac 2008

Reiseskildring av Ståle

På denne turen var vi bare tre medlemmer som dro. Vi hadde også en litt annen agenda enn vi normalt har når vi drar til Cognac: I tillegg til å smake konjakk og nyte livet, så skulle vi også legge gulv og varmekabler i huset til presidenten.



Vi startet som vanlig turen med et besøk til Phillipe, og når vi ankom så var også Kim på plass. Vi inntok et nydelig  måltid som Phillipe hadde tilberedt, med god drikke til. Her fikk vi forøvrig smaken på sterk sennep! Phillippe hadde som vanlig noe ekstra godt i sitt lille paradis, så vi fylte noen flasker og tok med oss hjem. Men det mest utrolige var en Borderies, som vi fikk smake de siste restene av sammen med Phillippe. Alt hadde gått til Grönstedt, det var TOMT! De skulle bruke noen dråper av borderien i en av sine konjakker. Konjakken var helt fantastisk, og er faktisk utgangspunktet for HCC 2014, den ble altså sådd her, denne kvelden. Men var det virkelig tomt? Ståle og Morten måtte ut og snu Cipextankene (2 stk á 1500 liter) på hodet for å riste ut de siste dråpene. Ove slapp å være med på den opplevelsen, han lånte bilen til Phillippe og hentet eikefatene sine. Vi klarte faktisk å få ut en hel literflaske av disse edle dråpene, og koste oss fyrstelig med dem alle tre. Mens vi hygget oss med god konjakk sammen med Phillipe kom søsteren hans innom, og vi fikk hilse på henne. Hun hadde med seg noen flasker "So Yang", et konjakkprodukt som er blandet ut med frukt eller urter. Vi smakte på fersken og ingefær, og ble vel enige om at dette var en damedrikk. Senere på kvelden hadde vi en tur på byen med Kim - det ble fuktig :-)



Vi måtte selvfølgelig en tur innom Bache Gabrielsen. Her fikk Christian overrekt bildet av Hors d'Age, og vi smakte nesten en hel flaske. Christian var verdens hyggeligste som alltid, men vi fikk nesten dårlig samvittighet, for Christian unnskyldte seg for at han hadde andre gjester som han måtte vise rundt, og vi var kommet uinvitert! Han er en fin type. Vi satt uansett en god stund og klarte vel å tømme en hel flaske med Hors d'Age for besøket var over. Christian kom også inn med en flaske Pinot, men den lot vi stå uåpnet.

Vi måtte jo være litt vanlige turister også, så vi valgte en omvisning på Hennessy,  VIP-turen. Her ble vi guidet rundt av en flott jente fra Nord-Norge (av alle ting). Det var en fin opplevelse og mye å se på i Hennessys lokaler, men følelsen i etterkant var vel at: "been there, done that", så det blir neppe en ny tur til Cognacgiganten.



Før vi skulle dra til Paris på vei hjemover så kjørte vi innom Patrick Body, Cognacbonden som leverte konjakken som ble til Baches Tribute. Her fikk vi smake en god 30 år gammel konjakk til frokost. Høydepunktet var imidlertid at Morten og Ståle fikk kjøpe en flaske hver med samme innhold som Bache Tribute, bare ufiltrert. Prisen var en helt annen enn markedspris  :-)



Vel fremme i Paris gikk vi på en fin restaurant og bestilte det største skalldyrsfatet jeg noensinne har sett - det var like stort som bordet, og i tre etasjer! Vi hugget likevel innpå det meste og koste oss mye før vi dro hjem morgenen etter.

Se flere bilder fra turen her.



© 2012 Hilton Cognac Club.

Besøkende nr: