top of page

Tur til Cognac 2016

Reiseskildring av  Ove

Vi ankom Cognac søndag kveld 02. oktober. Vårt første måltid ble inntatt på Le Coq d’Or. Alle var ikke like heldige med valg av meny.

Noe foregikk i Cognac, og Le Valois kunne ikke huse oss alle, så noen bodde på Chavale Blance, og noen, noen netter på Le Valois, og så noen i asylmottak hos meg.

Mandag begynte med besøk hos Leyrat, med Matthieu Lavauzelle (marketing and communication) som vår guide. Innhøstingen begynte akkurat når vi kom, og vi fikk med oss innhøsting av de første rankene. Deretter med kjellermester Christian Guerin, smaking av jubileums tønnen vår, og så lunsj i ”smakelaunchen”. Lunsjen skulle ha vært i destilleriet, men Matthieu syntes det var for kalt på morgenkvisten. Lunsjen var selvfølgelig med cognac og pineau.

Så gikk turen til Jean Fillioux, hvor vi hadde en fin omvisning med eier/leder Christope J. Fillioux. Og selvfølgelig smaking av deres produkter. Middag spiste vi på Duguesclin i Cognac.

Tirsdag 4. oktober begynte vi hos A.E.Dor, med Pierre Antoine Riviere (eier) som guide. Og vi fikk smake på hele nummerrekken.

Deretter spaserte vi ned til Philippe for lunsj. På terassen. Med cognac både før, etter og under lunsjen. Ettermiddagen ble tilbrakt på Francois plassen. Byen Cognac feirer for øvrig 1000 år i år.

Onsdag 05. oktober var tappedagen, og vi spasserte opp til Tessendier. Det var noe lenger enn antatt, men vi kom frem. Nå skulle tappingen foregå på et annet tapperi i Cognac, så da var det transport i tre biler dertil. Vi ble utkledd i hvite frakker og hodeplagg. Etterpå var det tilbake til Tessendier, smaking av tappingene, og så videre til La Courtine for lunsj, med cognac’en vår til kaffen.

Resten av dagen tilbrakte vi igjen i solen på Francois plassen med Kim.

Torsdag formiddag skulle vi ha vært på Chateau Plassac, men det skar seg. Så noen av oss som ikke hadde vært hos Bache-Gabrielsen tidligere tok turen opp der. Men der var nesten alle opptatt og ute av huset. Kjellermester Jean Philippe var opptatt med innhøsting, Herve var i Cannes på Tax-Free messe, og Marielle skulle straks på et møte. Men vi fikk sett på Notre Tonneau, og tittet inn i Paradiset.

Så spiste vi lunsj, alene, i solen på plassen. Kl. 15 stilte vi på kontoret til Pauline Trijol, kommende direktør og eier av Maxime Trijol. Hun tok oss gjennom produksjoens lokalene og lagrene. Vi endte opp i ”smakeloungen” og alle flasken ble tilbudt. Så kom moren, Louise, og Kaido, og til slutt Jean-Jack selv. Hyggelig ettermiddag/kveld.

Fredag morgen var det avreise for alle untatt meg, men solen fortsatte og skinne så jeg led ingen nød.

bottom of page