top of page

Tur til Cognac 2011

Reiseskildring av Ståle

På denne turen var det mange som hadde med seg følge, og det ble en ekstra dag i Paris både på vei ned og på vei hjem igjen for flere. De fleste reiste med KLM fra Bergen til Charles de Gaulle onsdag morgen og tok TGVen til Angoulême kl. 14. Fra Bergen var vi seks som dro dagen før til Orly med Norwegian og overnattet på hotell like ved Eifeltårnet. Tradisjonen tro mistet vi nesten TGVen, men vi rakk det på sekundet denne gangen også, og møtte de andre om bord til lystig lag mot Cognac.
 

Det var flere som ga seg tidlig den første kvelden (onsdag) i Cognac, men de fleste møttes til middag i nærheten av Francois 1er.

Torsdag morgen hadde vi bestilt buss til hotellet som skulle ta oss til Tesseron. Her ble vi møtt av direktør Henri Colcombet og kjellermester Jacky Martial. Vi ble vist rundt om i lagrings- og produksjonslokaler og ble mektig imponert når vi kom inn i paradiset. Her var ubetalelige konjakker i store mengder, helt unikt i konjakkverdenen – det finnes ikke ett hus i Cognac som har i nærheten av så mye gammel konjakk stående som det Tesseron har.
Når visningen var ferdig fikk vi en presentasjon av konjakkene til Tesseron i destilleriet. Her ble det satt opp til smaking, og det var ikke spart på noe. Det var Lot 53, Lot 29, Extreme, Master Blend 88 og Master Blend 100. Vi skulle også spise lunsj hos Tesseron, i samme lokale, men den ble litt utsatt, og dermed ble det ekstra mye smaking. Når maten kom så var den like fantastisk som drikken. En utrolig dag hos Tesseron som bare forsterket inntrykket av huset som en kvalitetsleverandør av konjakk av ypperste slag. Før vi ro var det en tur innom butikken, og det var ikke et eneste medlem som gikk tomhendt herfra.
Vel hjemme fra Tesseron var det bare en kjapp tur innom hotellet for så å spasere til Bache Gabrielsen. Her ble vi som alltid godt tatt imot og fikk smake det vi ønsket. EFor de som ikke hadde vært hos Bache før ble det også visning i tapperiet. kstra hyggelig var det at både Christian og Erve var tilstede. De fleste medlemmene kjøpte med seg en Hors d’Age.

Fredag morgen dro vi i limousiner fra hotellet til Segonzac. Vi møttes alle utenfor Delamaine og ble tatt imot av eksportsjef Olivier Jadeau. Han viste oss rundt i lagrinslokalene i hovedbygget, og videre til der de har sine årgangskonjakker (vintage). Det er et spesielt skue, bak lås og gitter og uten mulighet til smaking. Det skal nemlig kontrolleres hver gang en slik tønne med årgangskonjakk åpnes, ellers mister man rettigheten til å kalle det en vintage. Det ble en del handel på de fleste her også, og det skal de ha; de har en del gode konjakker hos Delamaine.
Når vi forlot Olivier spaserte vi bort til Philippe som hadde laget lunsj til oss. Kim (Birkedal Hartmann) var også kommet, og vi slappet alle av med god mat og god vin i nydelig vær på terrassen til Philippe. Som vanlig så hadde Philippe noe godt i kjelleren, og de fleste var nedom for å få en spesiell konjakk med seg hjem.
Også denne gang var det en gjeng som gikk over dammen for å kjøpe litt godsaker hos Braastad. Verdens billigste 70-åring måtte de fleste ha med seg til Norge, og litt uvanlig, men kanskje et resultat av at fruene var med, så solgte Braastad ganske mange par med tøfler (i semsket skinn med Braastad logo på) til HCC-medlemmer. Jeg er ikke sikker på at det skjer igjen :-)

Mens noen dro fra Cognac til Paris allerede fredag, så dro brorparten av de som var igjen lørdag. Her ble det shopping og å nyte livet på uterestauranter rundt Champs-Élysées, og å bare kikke på det yrende folkelivet. Så ble det overnatting i Paris før turen gikk hjem søndag. For de som ble igjen i Cognac til søndag ble det besøk hos__________________.

Nok en gang hadde vi en svært vellykket tur, og ekstra greit var det denne gang at mange av fruene fikk være med og se hva som egentlig skjer på en tur til Cognac :-)

 

Se flere bilder fra turen her

bottom of page